نقل است: دو جنگلبان پس از چند روز کار سخت به تنظیم برنامه هفته آینده خود مشغول شدند. این دو که در صدد یافتن خط مشی برای سازمان خود بودند، با توده بزرگی از جزوه های راهنما، گزارشها و دستور العملهای گوناگون و با هزاران نظر متفاوت مواجه شدند. یکی از جنگلبانان یک کتابچه راهنمای جنگل کاری را انتخاب کرد. این کتابچه بقدری کوچک بود که براحتی در جیب پیراهن نگهبان جا می گرفت و در عین حال همه اطلاعات لازم برای جنگلبانان را در بر داشت.
جنگلبان دیگر از همکارش پرسید : چرا وقتی که ما با مشکلی روبرو می شویم همواره به قوانین موجود ، یک گزارش ،یک نظام کاری ، یک خط مشی یا چیزهای دیگر اضافه می کنیم اما هرگز از این مقررات کم نمی کنیم ؟(1)
هر مقرراتی برای ایجاد تغییر تهیه می شود و خصوصا اگر بدون مطالعه و بدون پشتوانه نظری انجام شود ، و یا اگر بخواهیم با تهیه مقرراتی کار اجرای انجام دهیم . کاری غیر از پیچیده کردن مقررات چندین لایه کردن مدیریت ها انجام نداده ایم . که نتیجه ی غیر از معطل کردن کارکنان و مراجعان پیامدی نخواهد داشت.
به قول پیتر دراکر – استاد بزرگ مدیریت –" بیشتر چیزهای که از آنها به عنوان مدیریت یاد می کنیم ،در واقع موانعی بر سر راه کارکنان هستند"
بنا به اظهار کسانی که با مجتمع های آموزشی سرو کار دارند اعم از اولیا ، معلمان و کارکنان اداری فایده برای وجود این مجتمع ها ذکر نمی کنند و خصوصا مجتمع های شهری را خیلی دست و پاگیر می دانند .
هدر رفتن نیروی انسانی و ایجاد بار مالی ، تداخل در مدیریت ها و دشواری در تصمیم گیریها از جمله پیامدهای تشکیل مجتمع های آموزشی هستند و به جای اینکه مجتمع های آموزشی باری بر دوش بگیرند باری هستند بر پیکره عظیم سیستم آموزش و پرورش .
منع :
ال ،گور .(1376).نبرد با بورکراسی ،(ترجمه)، انتشارات همشهری،تهران
نظرات شما عزیزان:
ارسال توسط مهر علی بابائی میاردان
آخرین مطالب